اگر شما میخواهید مدیریت یک سایت را بر عهده بگیرید، در ابتدای کار فرقی نمیکند که مشاور حرفه ای سئو باشید و سایت شما رتبه اول گوگل باشد و میان سایر سایتها فخر فروشی کند یا رتبههای پایین باشد و صفحه دوم، سوم که هیچکس حتی نگاهی به آن نینداز. چرا که رتبه سایت شما بعد از مدتی میتواند زمین تا آسمان فرق کند و بهبود یابد یا افت بیشتری داشته باشد. اینجاست که ابزارهای پرکاربرد سئو به شما کمک میکند که همیشه در حال بهبود رتبه سایت خود باشید. یعنی قبل از این که گوگل سایت شما را زیر نظر بگیرد و به آن رتبه دهد، خودتان آن را بررسی کنید و اشکالاتش را برطرف نمایید. در این مقاله ای که برای شما فراهم کردیم با ۶ مورد از پرکاربردترین ابزارهای سئو آشنا میشوید.
معرفی ۶ مورد از پرکاربردترین ابزارهای سئو
همانطور که در مقدمه گفته شد، با دانستن ابزارهای پرکاربرد سئو میتوانید به بهبود رتبه سایت خود کمک کنید. در این قسمت به ۶ مورد از پرکاربردترین آنها اشاره میشود.
۱-Ahrefs
وبسایت ahrefs یکی از قدرتمندترین ابزارهای بررسی بک لینک میباشد که با خرید اکانت ahrefs میتوانید سایت خود را بهینه کرده، وبسایت رقبایتان را تجزیه و تحلیل و بک لینکها و کلمات کلیدی را جستجو کنید. همچنین کارهای دیگری که کمک زیادی به بهبود رتبه سایت شما میکند.
مزایای استفاده از ابزارahrefs به صورت کامل در زیر آمده است
کاربردهای Ahrefs
- بهینه سازی سایت
- تحلیل و بررسی سایت رقبا
- بررسی دقیق کلمات کلیدی
- پیگیری رنک سایت
- تحقیق و توسعه سازی محتوا
شما با استفاده از Backlink Checker میتوانید به صورت رایگان اطلاعاتی را در مورد سایت خود و رقیبانتان بدست آورید. البته در صورتی که بخواهید از سایر قابلیتها و امکانات آن استفاده کنید، باید نسبت به خرید اشتراکahrefs اقدام نمایید. ابزارMoz هم یکی دیگر از ابزارهای پرکاربرد سئو میباشد که برخی از قابلیتها را به صورت رایگان در اختیار شما میگذارد.
۲-MOZ
ابزار ماز یا Moz از دیگر ابزارهای پرکاربرد سئو است که با آن میتوانید سایت خود و رقیبانتان را بررسی کنید. اگر با یک سئوکار حرفهای کار کرده باشید حتما از زبان او بارها اصطلاح دامین و پیج آتوریتی را شنیدهاید که شاخصهای معتبری برای تجزیه و تحلیل سئوی سایت میباشد و اعتبار دامنه و صفحات سایت را مشخص میکند.
کاربردهای Moz برای تجزیه و تحلیل سایتهای مختلف به شرح زیر میباشد:
کاربردهای Moz
- پیگیری رتبه سایت یا Rank tracking
- سرچ کلمات کلیدی یا keyword research
- تجزیه و تحلیل پروفایل لینک یا Link profile analysis
- بهینه سازی صفحات داخلی یا On page optimization
- کراول سایت Site Crawl
شما به عنوان یک سئوکار میتوانید افزونه Moz را به مرورگر کروم خود اضافه کنید و اطلاعات مختلفی را مثل دامین آتوریتی، پیج آتوریتی، نرخ اسپم، تعداد بک لینک و… در مورد هر سایتی که میخواهید به دست آورید.
۳-SEMrush
سمراش (SEMrush) یکی دیگر از ابزارهای تجزیه و تحلیلی است که به بهینهسازی سایتهای مختلف برای موتورهای جستجو کمک میکند. از آنجایی که شما حتی برای آب خوردن هم باید هزینه آن را پرداخت کنید، برای استفاده از تمامی خدمات ابزارهای سئو از جمله SEMrush نیز باید نسبت به خرید اشتراک آن اقدام نمایید. از جمله کاربردهای استفاده از ابزار سمراش به شرح زیر میباشد:
کاربردهای Semrush
- پیگیری رتبه سایت یا Rank tracking
- سرچ کلمات کلیدی یا keyword research
- تجزیه و تحلیل پروفایل لینک یا Link profile analysis
- تجزیه و تحلیل بک لینک یا backlink Analysis
- ارزیابی سایت یا site Audit
همانطور که در جدول میبینید SEMrush ابزاری قوی برای بررسی و آنالیز سئوی سایت می باشد. شما میتوانید با این ابزار وضعیت فعلی سایت خود و رقیبانتان را برسی و در جهت بهبود آن تلاش کنید.
۴-Alexa
الکسا ( (Alexaاز ابزارهای تحلیلی ترافیک وبسایت است که آمار بازدید وبسایتها و رفتار کاربران را بررسی کرده و برای بازاریابی اینترنتی خدماتی را ارائه میدهد.
با خرید اکانت الکسا میتوان به صورت رایگان سایتهای مشابه را جستجو کرد، آمار وبسایتها را بدست آورد و به رتبه کشوری وب سایت موردنظر رسید. البته اگر بخواهید از خدمات دیگر الکسا مثل تحلیل بازار و وبسایت، تحلیل سئوی سایت، تحقیق کلمات کلیدی و … استفاده کنید باید نسبت به خرید اکانت آن اقدام نمایید.
در مثالهای زیر به کاربردهای این ابزار بسیار مهم و قدرتمند پرداخته شده است:
کاربردهای Alexa
- پیگیری رتبه سایت
- سرچ کلمات کلیدی
- تحلیل رقبا
- ارزیابی رفتار کاربران
- تخمین ورودی سایت
یکی از مهمترین ویژگیهای این ابزار مولتی یوزر و مولتی سایت بودن آن است. یعنی ۲۰ کاربر به طور همزمان میتوانند از اکانت شما استفاده کنند (مولتی سایت). همچنین میتوانید ۳۵ سایت را به پنل خود اضافه کنید (مولتی یوزر).
۵-KWfinder
یکی از مهمترین مواردی که میتواند باعث افزایش بازدید سایت و در نتیجه بهبود رتبه آن شود، نوشتن بلاگهای مختلف بر اساس استفاده مناسب از کلمات کلیدی است. ابزارهای مختلفی برای پیدا کردن کلمات، پرسرچ وجود دارند که یکی از مهمترین آنها، KWfinder میباشد که قویترین ابزار برای تحقیق کلمات کلیدی میباشد. از جمله مزایای خرید اکانت KWfinder در جدول زیر ذکر شده است.
کاربردهای KWfinder
- پیدا کردن کلمات کلیدی دم دراز *
- به دست آوردن کلمات کلیدی رقیبان
- فیلتر کردن کلمات کلیدی کم سرچ
- بررسی دشواری هر کلمه کلیدی
- دسترسی به پیشنهادات گوگل
منظور از کلمات کلیدی دم دراز یا Long Tail Keywords، عباراتی است که بیشتر از ۴ کلمه دارند و به وضوح منظور کاربر را مشخص میکنند. این دسته از کلمات کلیدی، بازدید سایت را افزایش میدهند.
این ابزار به شما کمک می کند تا بهترین کلمات کلیدی و پرسرچترین آنها را برای محتوای سایت خود انتخاب کنید. علاوه براین لیستی از کلمات کلیدی که حجم سرچ بالا و رقابت کمی دارند را به شما ارائه میدهد.
۶-Keyword tool
و در نهایت میرسیم به آخرین ابزار قدرتمند که برای سئوکاران حرفه ای اهمیت زیادی دارد. Keyword tool ، یکی از بهترین ابزارها میباشد که با استفاده از آن میتوان کلمات کلیدی مناسب برای سایت را پیدا کرد، به بهینه سازی سایت پرداخت.
شما به عنوان یک بازاریاب محتوا، باید سعی و تلاش خود را به کار گیرید تا کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنید. به این صورت میتوانید علاوه بر رسیدن به تخت پادشاهی گوگل یعنی لینک اول آن، ترافیک خوبی را به سایت خود روانه کنید.
سخن نهایی
با خواندن این مقاله توانستید به صورت مفید و مختصر با ۶ مورد از پرکاربردترین ابزارهای سئو آشنا شوید و کاربردهای آنها را بیاموزید. شما کدام یک از ابزارهای پیشنهاد شده را بیشتر استفاده میکنید؟ آیا ابزار دیگری را میشناسید که برای تجزیه و تحلیل سئوی سایت اهمیت داشته باشد و باعث بهبود آن شود؟