میزان سرعت بارگذاری یک وبسایت وردپرسی تقریبا 2 ثانیه است. اگر این مدت زمان در سایتی افزایش یابد، قطعا بازخورد خوبی برای مخاطبان و بازدیدکنندگان نخواهد داشت و با تکرار مداوم تاخیر در بارگذاری وبسایت موجب از دست دادن مشتریان خواهد شد. ترک کردن سایت توسط مخاطبان آن، از نگاه گوگل به دور نخواهد بود و به همین دلیل رتبه سایت موردنظر را کاهش میدهد. درواقع هدف گوگل، معرفی بهترین نتایج و مرغوبترین سایتها به کاربران است. یکی از مواردی که از نظر گوگل بررسی میشود، میزان سرعت بارگذاری است و معرفی وبسایتهای بهینه و با سرعت بالا را به دیگر سایتها ترجیح میدهد.
براساس گزارش منتشر شده در وبسایت Kissmetrics، نزدیک به 47 درصد از مخاطبان سایت، انتظار دارند که صفحات مختلف سایت در زمانی کمتر از 2 ثانبه بارگذاری شود.
سایت شما پس از چه مدت زمانی بارگذاری میشود؟ اگر نمیدانید، میتوانید به صورت رایگان از ابزار بررسی سرعت بارگذاری وبسایت استفاده کنید. گفتنی است افزایش سرعت وبسایت وردپرس کار سادهای نیست. افزون بر اینکه نیازمند دانش فنی زیادی بوده و گاهی تا دهها ساعت هم زمان میبرد. اما با استفاده از پلاگینهای وردپرس و بکارگیری راهحلهایی ساده و کاربردی میتوان از این مدت زمان تاحدودی کاست و بارگذاری سایت را سرعت بخشید.
سعی داریم در این مقاله، راهکارهای افزایش سرعت وبسایت وردپرس را پس از طراحی سایت برای افراد مبتدی ارائه دهیم.
انتخاب هاست مناسب برای سایت وردپرس
برای راهاندازی یک وبسایت وردپرس، به خرید سرویس میزبان وب (هاست) نیاز داریم. هاست بر میزان سرعت وبسایت تأثیر زیادی دارد. اما اگر چندین سایت از هاست مشترکی استفاده کنند، کارایی سایتها کاهش یافته و سرعت بارگذاری آنها نیز کند خواهد شد. بنابراین اگر قصد راهاندازی سایت وردپرسی را دارید، از شرکتهایی که هاست مطمئنی عرضه مینمایند، خرید کنید که عامل هاست بر کند شدن سرعت سایتتان تأثیری نداشته باشد.
سرویس میزبان وب مطمئن و باکیفیت در کاهش هزینههای وبسایت مؤثر است. البته بایستی هاستی خریداری کنید که سرعت بارگذاری و آپتایم بودن سایت را افزایش دهد.
زمانی که کاربران و بازدیدکنندگان سایت بیشتر شود، ترافیک سنگینی سایت را تهدید خواهد کرد. در این وضعیت، کافی است سایت خود را به سرور VPS با میزبان وردپرس مدیریت شده انتقال دهید. هاست وردپرس مدیریت شده دارای کیفیت بسیار بالاتری است و در مواردی نظیر استفاده از پلاگینها و بهروزرسانی سایت وردپرس نیز سایت شما را پشتیبانی مینماید. هاست مدیریت شده، سرعت اجرای افزونه CDN یا محتواهای استاتیک نظیر تصاویر، اسکریپتها، فایلها و غیره را افزایش میدهد.
استفاده از پلاگین Cache
در شرایط و زمانی که کاربران زیادی به سایت شما رجوع میکنند و هرکدام وارد صفحات مختلفی میشوند، برای انجام این کار وردپرس همزمان هزاران دستورات را اجرا میکند. باتوجه به صفحه وب مورد درخواست کاربر، به پایگاه داده شما متصل شده و موارد درخواستی را برای کاربر نشان میدهند. بدون شک انجام این کار، نیازمند زمان و منابع کافی است اما پلاگین Cache قابلیت انجام این کار را برای سایت وردپرس فراهم نموده است.
قابلیت پلاگین Cache بدین صورت است که بهجای ایجاد صفحهای برای چندین بار که مورد درخواست کاربران قرار گرفته، وردپرس این صفحه از سایت را بهعنوان صفحهای HTML ایجاد نموده و یک نسخه کپی شده از آن را تهیه میکند. پس از آن در درخواستهای بعدی کاربران، کپی HTML استاتیک صفحه را نمایش میدهد.
از مزایای استفاده از پلاگین Cacheاین است که وقت و منابع مصرفی سرور را برای ایجاد یک صفحه تا حدود یک دوم کاهش میدهد. درصورتی که وردپرس قابلیت ذخیرهسازی ندارد اما افزونههای ذخیره رایگان زیادی برای آن وجود دارد.
کدام پلاگین Cache برای سایت وردپرس مناسبتر است؟
پلاگینهای Cache متفاوتی در وردپرس وجود دارد. بهترین پلاگین Caching رایگان، WP Super Cache شناخته شده است. درواقع این پلاگین برای راهاندازی بسیار راحتتر سایت وردپرس طراحی شده و تا حدود زیادی زمان بارگذاری سایت را میکاهد. میتوانید این پلاگین را در سایت خود فعال نمایید و از تفاوت سرعت سایت خود شگفتزده شوید.
پلاگین Caching مناسب دیگر به نام WP Rocket است که برای فعالسازی آن باید ۳۹ دلار در سال هزینه کنید. درحالی که میتوانید از پلاگین رایگان استفاده کنید اما گفتنی است که پلاگین WP Rocket به نسبت سایر پلاگینها، عمل ذخیرهسازی را بهتر انجام میدهد. باتوجه به هزینه موردنیاز آن برای سایتهای بزرگ مناسبتر است و برای سایتهای کوچک و شخصیِ افراد استفاده از پلاگین WP Super Cacheکفایت میکند.
استفاده از افزونه شبکه تحویل محتوا (CDN)
عامل دیگری که سرعت وبسایت وردپرسی را نشان میدهد، میزان فاصله زمانی کلیک نمودن کاربر و عملکرد پاسخگویی سرور است. هرچه از لحاظ زمانی، فاصلهی کلیک کردن کاربر تا پاسخگویی سرور سایت بیشتر باشد، سایت وردپرس دیرتر بارگذاری خواهد شد. راهحل این مشکل، فعالسازی افزونه CDN است که شبکهای از سرورهای دنیاست.
با فعال نمودن این افزونه، سرویس CDN محتوای وبسایت وردپرسی را در شبکهای عظیم از سرورها ذخیرهسازی میکند و همهی اطلاعات را از فایلها به محتوای سایت انتقال میدهد. زمانیکه کاربر از صفحهای از سایت شما بازدید کند، CDN محتوا را از نزدیکترین سرور سایت برای او به نمایش میگذارد. علاوه بر کاهش بار زیاد از روی سرورها، زمان لازم برای اتصال کاربر به سرور و دریافت فایل مورد درخواستش را نیز کاهش میدهد.
اگر بهتازگی سایت خود را راهاندازی کردهاید، بهتر است ابتدا CloudFlare
را فعال نمایید چون این برنامه کاملا رایگان است اما اکثر سرویسهای CDNپرهزینه هستند.
تنظیمات کَش مرورگر برای منابع استاتیک
در هر صفحه از سایت، مرورگر هر عنصری را برای نمایش دادن بارگذاری میکند. هر بار با بارگذاری و درج صفحه و پست جدید، وبسایت مجددا منابع موردنیاز را دریافت میکند که این کار باعث افزایش بار سرور و مدت زمان بارگذاری سایت میشود. منابع استاتیک در حافظه مرورگر ذخیره میشود و زمانی که کاربری به آن صفحه مراجعه کند و به منابع نیاز داشته باشد، مرورگر بهجای ارسال درخواست از سرور، از نمونه کَش کپی شده در حافظه استفاده میکند.
برای شروع استفاده از ذخیرهسازی مرورگر، کدهای زیر را در فایل .htaccess اضافه کنید:
ExpiresActive On
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/png A2592000
ExpiresByType image/jpg A2592000
ExpiresByType image/jpeg A2592000
بهینهسازی تصاویر برای وبسایت وردپرس
بخش اعظم حجم صفحات سایتهای وردپرس را تصاویر به خود اختصاص میدهند. اما گاهی واقعا نیازی به انتشار تصاویر با رزولوشن بالا نیست و برای کاهش حجم تصاویر میتوان آنها را بهینهسازی (فشرده) نمود. با بهینهسازی تصویر بدون هیچگونه افت قابل ملاحظهای در کیفیت آن، تا یک دوم اندازه تصویر کاهش مییابد. نرمافزارهای باکیفیت و مرغوبی نظیر برنامه فتوشاپ و یا هر برنامه ویرایش تصویر دیگری برای کار ویرایش تصویر در نظر گرفته شدهاند. اما این مورد، به دقت و یادگیری و مقدار زیادی کار دستی و البته زمان کافی نیاز دارد.
شما بهعنوان مدیر سایت میتوانید تصاویر وبسایت خود را با استفاده از ابزارهای بهینهسازی حجم تصاویر بهصورت کاملا رایگان بهینهسازی کنید. شایان ذکر است پلاگین رایگان وردپرس
WP-SmushIt نیز میتواند بهصورت خودکار انجام این کار را بر عهده بگیرد. این افزونه تمام تصاویر موجود در سایت را بهینهسازی میکند. فقط کافی است که پلاگین WP-SmushIt را نصب نمایید و حجم و اندازه تصاویر را کنترل کنید.
بهینهسازی پایگاه داده سایت وردپرس با پلاگین WP-Optimize
در سایتهای وردپرس، هر صفحه جدیدی که ایجاد میشود حاوی اطلاعات و دادههایی است. خصلت وردپرس بهگونهای است که باید اطلاعات زیادی را ذخیرهسازی کند تا فرآیندهای داخلی آن بهخوبی کارآمد باشد. تمامی اطلاعات نظیر پستها، صفحات، گزینههای مورد استفاده سایت و تنظیمات مربوط به آنها در محلی به نام پایگاه داده (Database) ذخیره خواهد شد. در گذر زمان، بعضی از این دادهها مانند پستها، نظرات، افزونهها غیرفعال میشوند.
پس از مدتی، حجم پایگاهداده افزایش یافته و این موضوع منجر به افزایش هزینههای میزبانی وبسایت و کند شدن سرعت سایت و یا حتی هنگ کردن ناگهانی آن خواهد شد.
برای حل این مشکل، نیاز است پایگاه داده سایت، بهینهسازی شود. برای انجام بهینهسازی سایت لازم نیست شما حتما یک برنامهنویس حرفهای باشید، فقط کافی است پلاگین رایگان WP-Optimize را نصب و فعال کنید تا اطلاعات و دادههای اضافه در پایگاه داده را حذف کند.
فعالسازی GZIP در سایت وردپرس
یکی دیگر از دلایل کند شدن سرعت وبسایتهای وردپرس، بالا بودن حجم فایلهای بارگذاری شده است. با فعال نمودن تکنولوژی فشردهسازی GZIP بر روی سرور سایت، تمامی فایلهایی که بارگذاری میشوند قبل از معرفی به مرورگر سایت، فشرده خواهند شد. فایلهای فشردهسازی شده میتوانند اندازه صفحات سایت را تا یکدوم کاهش دهند. با نصب پلاگین GZIP، زمان بارگذاری سایت خود را بیش از نصف کاهش دهید.
مرورگر هم زمانی که فایل GZIPped را دریافت کند، آن را از حالت فشرده خارج کرده و در صفحات سایت نمایش میدهد. مرورگرهای بزرگ و مدرن بهخصوص مرورگر گوگل از GZIP کاملا پشتیبانی میکنند.
برای نصب و فعالسازی GZIP روی سرور سایت خود، کدهای زیر را در فایل .htaccess اضافه کنید:
# Compress HTML, CSS, JavaScript, Text, XML and fonts
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/vnd.ms-fontobject
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-otf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-truetype
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-font-ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE font/opentype
AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf
AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf
AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml# Remove browser bugs (only needed for really old browsers)
BrowserMatch ^Mozilla/٤ gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/٤.٠[٦٧٨] no-gzip
BrowserMatch bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
Header append Vary User-Agent
لیزی لود (Lazyload) نمودن تصاویر وبسایت وردپرس
لیزی لود (Lazyload) تکنیک بارگذاری ساده تصاویر است تا برای کاربران راحتتر نمایش داده شوند. بیشتر زمان بارگذاری در سایت را تصاویر با حدود 80 درصد از زمان بارگذاری سایت را به خود اختصاص میدهند. مرورگر، تمامی منابع یک سایت را دانلود نموده، سپس مطالب و منابع صفحه را در سایت نمایش خواهد داد. اما با Lazyload، اگر تصویر یا فایلی در بخش میانی صفحه باشد، هنگامیکه کاربر به آن بخش از صفحه سایت رسید، آنگاه تصویر یا فایل برای او بارگذاری میشود.
با نصب پلاگین Lazyload از میزان بار سایت خود بکاهید. با این کار بار سرور و استفاده از پهنای باند نیز کاهش خواهند یافت.
نصب تمهای پرسرعت برای سایت وردپرس
تم وبسایتها در میزان سرعت سایت وردپرس نقش مهمی ایفا میکند. اگر تم مورد استفاده در وبسایت شما به شدت رمزگذاری شده، با استاندارد برنامهنویسی سایت همخوانی نخواهد داشت و بهاینترتیب سایت با سرعتی خیلی کند بارگذاری میشود.
گاهی با وجود بهینهسازی سایت و انجام روشهای افزایش سرعت وردپرس، باز هم سایت کند بارگذاری خواهد شد. تعداد زیادی از تمها برای سرعت سایت بهینهسازی نشدهاند و اکثرا با وجود منابع مختص پلاگینها، پرحجم شدهاند و در میزان سرعت سایت وردپرس بیتأثیر نیستند.
در شروع کار وبسایت خود سعی کنید تم مناسب و معتبری انتخاب کنید، چون افزایش سرعت سایت وردپرس با کد نیازمند پرداخت مبالغ هنگفتی است. حتی اگر در نیمهی کار فعالسازی سایت بخواهید تم خود را تغییر دهید هم مشکلاتی در پیش رو خواهید داشت زیرا با این کار بسیاری از تنظیمات سایت را از دست خواهید داد.
تقسیم کردن نظرات به چندین صفحه در سایت وردپرس
تعداد نظرات کاربران در صفحات سایت وردپرس، میزان رضایتمندی آنها از مطالب صفحه را نشان میدهد. اما گاهی حجم بیشازحد نظرات بر روی یک صفحه موجب کم شدن سرعت آن صفحه شده و در نتیجه بر میزان سرعت لود شدن صفحات سایت تأثیر میگذارد. وقتی تعداد صفحات بیشتری، حجم زیادی از مطالب و نظرات را در خود جای داشته باشند، سرعت بارگذاری صفحات سایت کمتر و کمتر خواهد شد.
راهحل مشکل حجم نظرات در این است که تعداد نظرات یک صفحه از سایت وردپرس را به چندین صفحه تقسیم کنید. برای انجام این کار از بخش Settings، در قسمت Discussion ، گزینهی Break comments را علامت بزنید. با این کار، وردپرس بهجای نمایش کل نظرات در انتهای یک صفحه، تمامی صفحات تقسیم شده را در انتهای نظرات آن صفحه در اختیار کاربران قرار میدهد.
نتیجهگیری
میزان توجه کاربران به سرعت بارگذاری سایت امری بدیهی است و شما بهعنوان مسئول یک سایت برای حفظ کاربران و مشتریان خود بایستی به سرعت سایت خود بیتوجه نباشید. با اعمال مواردی که در این مقاله مطرح شد، سرعت سایت وردپرس خود را افزایش داده و کاربران محبوب خود را حفظ کنید. اگر فرصت انجام تمامی بخشهای این مقاله را نداشتید، از پلاگین Caching برای بهینهسازی تصاویر سایت استفاده کنید و همچنین پلاگین GZIP را در سرور سایت فعال نمایید تا تغییرات سرعت بارگذاری صفحات سایت را کاملا احساس کنید.
[blog_posts style=”m1″ share=”on” display=”category” category=”260″ orderby=”random” count=”3″ pagination=”on” ad_count=”3″]